Deze 4 Liberating Structures zorgen voor een gezellig kerstdiner

Deze 4 Liberating Structures zorgen voor een gezellig kerstdiner

Het kerstdiner. We trekken alles uit de kast en de winkel om de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Jammer, als aan tafel de smaak van die gerechten overschaduwd wordt door de kwaliteit van de gesprekken die gevoerd worden, toch? Of moet ik het misschien monologen noemen, die worden afgestoken tijdens het kerstdiner.

Oei oei de artikelen in magazines en op social media over “Hoe kom ik het kerstdiner door” liegen er niet om. We kijken op tegen de gesprekken aan tafel. ZONDE! Laat je heerlijke diner niet verpesten door betweters, langpraters, over-enthousiastelingen en zwijgers. Neem het voortouw en zet een structure op het menu. Om je schoonmoeder een handje te helpen háár verhaal te laten doen, in plaats van dat je schoonvader dat doet. Om je zus te beschermen voor de flauwe grappen die je oom ieder jaar maakt. Om je tante écht te laten luisteren naar de prachtige reisverhalen van je neef. Nou ja zo kan ik even doorgaan 🤭. In ieder geval zet het op het menu om iedereen even lang aan het woord te laten.

Hier komen wat lichtvoetige Liberating structures die je kan inzetten mét suggesties voor een uitnodiging (uiteraard aanpasbaar 😉) en een gouden tip eronder.

🍷 Impromptu networking. Voor bij het aperitief. Hoe gaat het met jou? (de meest gestelde vraag, ik weet het, maar nu gestructureerd, zodat jíj in ieder geval aan 3 mensen ook kan vertellen hoe het met jou gaat)

🎄 Celebrity interview. Voor tijdens het voorgerecht. Bedenk allemaal één vraag voor Christiaan over zijn sabbatical afgelopen jaar en deze vragen stellen wij aan hem.

🍽️ Conversation café. Tijdens het diner. Wat was in 2023 een uitdaging of uitdagende situatie voor je en hoe kijk je er nu op terug?

💫 Appreciative interview. Voor bij de koffie op de bank. Wat was voor jou een succesmoment in 2023? En wat maakte het dat het een succes was? (leuke afsluiter van de avond, ga je met een feel good gevoel weer naar huis)

Gouden tip 1: Noem niet dat jij hebt besloten om het dit jaar anders te doen en dat je een liberating structure wil doen met de familie. Begin gewoon met: Ik heb een idee, als iedereen tweetallen maakt en eens even deelt over …..

Gouden tip 2: Houd het bij 1 structure als je dit voor de eerste keer tijdens kerst doet.

Gouden tip 3: Wil je eerst oefenen? Kom dan 21 maart ‘24 naar onze basisworkshop en sprankel tijdens kerst 2024 met de bovenstaande structures.

Enne nu het toch kerst is. Tot slot een kerstcadeautje 🎁 : vroegboekkorting voor de basis workshop https://lnkd.in/dDvTuUMU

Leave a reply