Mijn Motto - nieuw

Mijn motto.

Bijzondere aandacht voor gewone interactie. Om sprekers te laten schitteren en gasten te laten stralen.

Creëer waardevolle momenten. Hoe gewoon het ook lijkt, het is altijd een bijzonder moment. Heb daar bijzondere aandacht voor. De ander is jou daar dankbaar voor en dat versterkt het contact tussen jullie.

Mijn fascinatie voor het gewone bijzonder maken is ooit ontstaan in mijn zoektocht naar wat mensen nodig hebben om ontspannen hun werk te doen en het maximale uit het moment te halen. De sleutel ligt in gastvrijheid. Mensen die zich gastvrij ontvangen voelen, zijn ontspannen en op hun best.

Een gastvrije setting creëer je door persoons- en momentafhankelijk aandacht te geven aan de voor jou alledaagse dingen. Voor jou zijn de alledaagse dingen vanzelfsprekend, maar voor een ander kunnen die uitzonderlijk zijn (leuk, frustrerend, formeel of onbekend), omdat ze er weinig mee te maken hebben. Door daar aandacht aan te besteden, maak je het positieve verschil bij de ander.

Je herkent het misschien wel dat een voor jouw alledaags ding bij iemand anders een reactie oproept van verbazing, spanning of verwarring. Bijvoorbeeld online geïnterviewd worden. Daar waar sprekers offline regelmatig op het podium een monoloog afsteken, hoeft het niet zo te zijn dat ze net zo comfortabel zijn bij online geïnterviewd worden over hetzelfde onderwerp. Voor mij is online interviewen wel een comfortabele bezigheid. Als ik geen aandacht heb voor het verschil in beleving van zo’n gebeurtenis, ‘level’ ik ook minder met de ander. Heb ik er wel oog voor en verplaats ik mij in de beleving van de ander, verbijzonder ik vanzelf het voor mij vanzelfsprekende. Door persoons- en momentafhankelijk te geven wat de ander nodig heeft. Bijvoorbeeld door de spreker van te voren te bellen en samen door te spreken waar op te letten in het geven van antwoorden en hoe de spreker het beste zijn camera kan zetten. Door het managen van de verwachtingen neemt de spreker meer ontspannen deel aan het interview. Wat voor een ieder ten gunste is; voor de spreker, de luisteraar en voor mij.

Wil je weten hoe ik het gewone bijzonder maak in mijn werk? Klik hieronder op één van mijn activiteiten: 

SuzanVink_Icon_Dagvoorzitter

Dagvoorzitter

SuzanVink_Icons_Presentator

Presentator

SuzanVink_Icon_Spreker

Facilitator

SuzanVink_Icon_Trainer

Trainer

Regelmatig schrijf ik blogs over mijn motto en werkwijze. Bijvoorbeeld waarom je bedrijfsblindheid en aannames op zij zet om het gewone bijzonder te maken? Of waarom automatismen de grote vijand zijn van dit motto? En hoe je met Liberating Structures bijzondere aandacht aan gewone interactie geeft.