Over mij - nieuw

Dit ben ik.

Ik straal als ik mensen een goed gevoel kan geven bij wat ze doen, met wie ze zijn en waar ze zijn. Ik wil sprekers laten schitteren en gasten laten stralen.

‘Mensen het naar hun zin maken’ is de rode draad in mijn leven en loopbaan.  Als kind vond ik het leuk om te imiteren en te playbacken. Een carrière als acteur of zangeres ben ik nooit gestart, maar de liefde voor een podium en de intrinsieke motivatie om mensen te laten floreren heb ik altijd gekoesterd en uiteindelijk meegenomen in mijn huidige werk als dagvoorzitter, presentator, facilitator en trainer.

Na ruim 12 jaar werkzaam te zijn geweest in het vakgebied van facility management als consultant, leidinggevende en HBO docent ben ik in 2013 zelfstandige geworden. In aanvang als trainer en consultant, met als nevenactiviteiten het dagvoorzitten, presenteren en faciliteren. In 2018 heb ik het roer omgegooid. Ik ben gaan doen waar ik echt van ga stralen: interactie begeleiden en mensen laten floreren. De nevenactiviteiten zijn mijn hoofdactiviteiten geworden en ik nam afscheid van consultancy en het facility management.

Waarom doe ik wat ik doe?

De overeenkomst in mijn vier functies is de aandacht voor interactie. Om anderen ook te laten schitteren en stralen. Zelf miste ik voorheen wel eens die aandacht voor interactie. Ik vergaderde en netwerkte veel en woonde menig congres bij. Gaandeweg werd ik wars van monologen, van de beperkte ruimte die jou in dialogen gegund wordt en van de mentale afwezigheid van mensen in grote groepen. Zo zonde van hun tijd als mensen niet hun stem kunnen laten horen of als ze uit een moment van samenzijn niets waardevols kunnen halen. Ik wil dit doorbreken en mensen waardevolle momenten bieden. Het leven vliegt voorbij; doorleef ieder moment nuttig en waardevol. Hoe gewoon het ook lijkt, het is altijd een bijzonder moment. Voor de spreker, de gasten, de deelnemers en de organisatie. Besteed daar aandacht aan. Dat zorgt voor een ontspannen setting, versterkt het contact in de groep en het maakt mensen bevlogen.

Hoe besteed ik bijzondere aandacht aan gewone interactie?

Een aantal jaar geleden kwam het gedachtegoed van Liberating Structures op mijn pad. Dit gedachtegoed met bijpassende gespreksvormen heeft mijn werkwijze en kijk op interactie doen veranderen. Het gedachtegoed gaat uit van evenredige en gelijkwaardige interactie tussen zowel deelnemers onderling als spreker en deelnemers samen en waarbij meer gebruik gemaakt wordt van de aanwezige kennis in een groep. De set inclusieve gespreksvormen die erbij horen zorgen voor meer energie, participatie, kennis adaptatie, actie en verbinding in de groep. Een werkwijze die geschikt is om ieder moment nuttig en waardevol te maken.

Het gedachtegoed draag ik altijd met me mee en is verweven in mijn werkwijze van groeps- en gespreksbegeleiding. De set gespreksvormen pas ik toe waar het mogelijk en passend is. Altijd in overleg met de opdrachtgever en passend bij het doel van een bijeenkomst. Nieuwsgierig hoe dit gedachtegoed en mijn werkwijze in de praktijk eruit zien? In mijn blogs lees je er meer over.  

En wat typeert mij als Suzan Vink?

Nu je meer weet over mijn ‘why’ en ‘how’ wil je misschien ook wel meer weten wie Suzan is?

Ik ben een goedlachse vrouw die in 1978 geboren is in Den Haag en inmiddels 25 jaar in Rotterdam woont. Samen met mijn partner, dochter Judith en zoon Jasper. Naast dat ondernemen zowat mijn hobby is, ben ik graag buiten. In de tuin, aan het hardlopen, op de sup of op een terras. Op een snowboard sta ik het állerliefste, alhoewel die onderaan mijn lijstje bungelt om mezelf daar de tijd voor te gunnen. Tja, ik zou wat liever voor mezelf kunnen zijn ;-). 

Je herkent mij aan mijn energieke, enthousiaste en toegankelijke houding. Ik vind het leuk om vroegtijdig betrokken te worden bij het ontwerp van bijeenkomsten om mijn creatieve ideeën met jou te delen en de gezamenlijke verantwoordelijkheid te dragen om er een succes van te maken. Flexibiliteit en improvisatie in de uitvoering zijn op mijn lijf geschreven. En dat allemaal binnen de tijd. Je kunt mij nauwelijks betrappen op uitloop van een programma. Om die ‘gele creatieve’ kant op het podium binnen de afgesproken tijd te laten floreren, heb ik in mijn voorbereiding vooral het ‘blauw gestructureerde’ nodig. Combineer dat met elkaar en je kunt met mij alle kanten op.

Ben je er klaar voor, om met mij het gewone bijzonder te maken?

Waar ben ik nog meer te vinden?

Je vindt mij ook terug bij:

  • De Spreker
  • De GoedeDagVoorzitters Vakgroep
  • Spotify podcast ‘Het Piept en Het Kraakt’
  • The Creators Company
  • The Speakers
  • Vertelschool Rotterdam

Rabobank gastvrijheidstrainingen

Het aanstekelijke enthousiasme, hands on mentaliteit en de begrijpelijke taal van Suzan, maakten dat de deelnemers volledig geïnspireerd werden en de ambassadeur willen zijn van gastvrijheid binnen hun organisatie.

MPI event, Human Capital & Eventtalent, 2021

Met ontzettend veel kennis en bevlogenheid leidde Suzan ons even over Human Capital en Event talent. Door interactie met het publiek en interactieve werk vormen, wist zij het publiek de hele middag op het puntje van de stoel te houden. Ieder event verdiend een dagvoorzitter als Suzan. Zij is echt een toegevoegde waarde.

Online eindejaarsbijeenkomst TU Delft, 2020

Suzan had een hele gedegen en prettige voorbereiding waarbij ze uitgebreid vragen stelde en zich echt interesseerde in onze organisatie. Dat leidde er tijdens de eindejaarsbijeenkomst toe dat ze inhoudelijke vragen stelde en het programma op natuurlijke en toegankelijke wijze aan elkaar praatte. Ze verrijkt het programma.  Ik zou haar zonder twijfel opnieuw inhuren en aanraden aan andere organisaties.

MPI event, Human Capital & Eventtalent, 2021

Suzan is een heerlijk energiek en scherpe dagvoorzitter. Heb genoten om onder haar leiding keynote spreker te zijn. Ze introduceert en begeleid sterk. Dikke aanrader voor elk event!

E-learning modules, Thingks

Suzan heeft een enthousiaste en sprankelende manier van presenteren die onze klanten erg waarderen. Suzan is in staat een technisch of ingewikkeld thema op een luchtige en begrijpelijke manier uit te leggen. Zij is dan ook voor veel van onze projecten eerste keuze.

MPI event, Human Capital & Event Talent, 2021

Op het MPI event mogen spreken over Human Capital met dagvoorzitter Suzan Vink. Ik kende Suzan nog niet, maar ik zou Suzan ieder event toevertrouwen waarbij je het publiek echt wilt betrekken. Ze creëert een veilige omgeving voor het publiek én de sprekers zodat iedereen optimaal tot z’n recht komt. Dank voor je voorzitterschap en hopelijk tot snel!

Eindejaarsbijeenkomst i.o.v. BCREATIVE, 2020

Hoewel presenteren vaak een modererende activiteit is, gaat Suzan als host dieper dan de grote lijnen. Door zich te goed verdiepen in de materie van de bijeenkomst bereikt ze het journalistieke niveau waardoor onderwerpen echte relevantie krijgen. Dat geeft wel diepgang in het event. Ze is een charmante verschijning en tegelijkertijd Rotterdams direct qua communicatie.

Middin

Ik genoot van de workshop ‘verbijzonderen’. Ik gun iedereen zo’n enerverende ontmoeting met Suzan.

Strategiedag, Smurfit Kappa, 2019

Zowel in de voorbereiding als op de dag zelf goed ontzorgd door een moderator die dat met een enorme passie en enthousiasme doet. Suzan is lekker zichzelf, maakt goed contact, helpt de deelnemers de verbinding van de diverse programma-onderdelen te zien en moedigt aan door vragen te stellen. Echt van toegevoegde waarde!

De Corporatiedag van Ortec Finance, 2022

Suzan is een zeer goede dagvoorzitter. Ik voelde me als spreker gesteund door Suzan, het was fijn om met haar samen te werken. Ze activeerde het publiek, daagde de sprekers uit en hielp de losse onderwerpen aan elkaar te verbinden. Ik raad Suzan absoluut aan als dagvoorzitter.

Netwerkevent van Samergo, 2022

Suzan is een geweldige dagvoorzitter! Sprankelend én kundig. Ze heeft voor ons Samergo event goed meegedacht over de invulling van het event en bereidt zich goed voor op het thema. Tijdens het event staat ze er. Is bovendien heel flexibel als het even anders loopt dan gedacht. Ze is nooit te veel, maar ook zeker niet te weinig. De interactie met de zaal was heel goed. Maakt haar motto “Maak gewoon bijzonder” helemaal waar!

Bedrijfsvoering Proeft Festival Provincie Gelderland

Verbijzonderen: Leuke workshop, spontane uitnodigende spreker, zeker aan te bevelen.

Workshop Liberating Structures

Ik kijk terug op een inspirerende dag vol mooie werkvormen, maar vooral het écht ervaren van Liberating Structures en het inzetten van de kracht van de groep. Ruben en Suzan nemen enthousiast en gericht de leiding deze dag, ze weten meteen een fijne sfeer neer te zetten. Kortom deze dag is een echte aanrader!

TOPdesk SEE Education 2018

De rol van Suzan Vink had een grote toegevoegde waarde. Zij kan uit ieder verhaal een koppeling maken naar het onderwerp en dat deed zij dan ook voortreffelijk.

Strategiedag, Young Capital, 2019

Suzan past praktische methodes toe om te komen tot onze ‘why’. Met veel afwisseling en mooie energizers tussendoor. Dit zorgt voor veel focus en inspiratie in ons team en een concreet resultaat aan het eind van de dag.

Online event, thema Branding, De Stadsondernemer, 2020

Suzan heeft een warme, hartelijke stijl van interviewen. Ze geeft daarmee ruimte aan een hele natuurlijke en energieke dialoog. Het interview verliep ongedwongen – er was veel ruimte voor spontaniteit. Dat waardeerden zowel publiek als ik.

De online Corporatiedag van Ortec Finance, 2021

Suzan is meer dan een dagvoorzitter. Ze ontzorgde ons en dacht actief mee bij uitdagingen die ontstonden gaande de organisatie van onze volledig digitale Corporatiedag. Dankzij haar bijdrage in ieder opzicht, was het een succes. Echt een meerwaarde voor het hele project. Zoek je iemand die op een professionele, maar ongedwongen manier jouw event presenteert en die pro-actief meedenkt en betrokken is bij de voorbereidingen? Kies dan voor Suzan.

Strategiedag, Young Capital, 2019

Suzan heeft als facilitator kennis, is goed voorbereid en voelt de groep goed aan! Blij met het resultaat!

Online event voor Conneqt Wonen, 2022

Suzan is een top professional. Goed in staat om op representatieve wijze een gesprek te begeleiden. Denkt erg fijn mee in de voorbereiding, komt met bruikbare tips en adviezen. En tijdens opnames in staat om de ander te laten “shinen”. Erg blij mee!