Vernieuwende bijeenkomsten en transitie écht in gang zetten met Liberating Structures

Vernieuwende bijeenkomsten en transitie écht in gang zetten met Liberating Structures

𝘞𝘦 𝘣𝘦𝘷𝘪𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘰𝘯𝘴 𝘪𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘵𝘪𝘫𝘥𝘱𝘦𝘳𝘬 𝘷𝘢𝘯 𝘵𝘳𝘢𝘯𝘴𝘪𝘵𝘪𝘦. 𝘈𝘭𝘭𝘦 𝘮𝘰𝘨𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬𝘦 𝘮𝘪𝘥𝘥𝘦𝘭𝘦𝘯 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘦𝘯 𝘪𝘯𝘨𝘦𝘻𝘦𝘵 𝘰𝘮 𝘮𝘦𝘯𝘴𝘦𝘯 𝘦𝘳𝘷𝘢𝘯 𝘣𝘦𝘸𝘶𝘴𝘵 𝘵𝘦 𝘮𝘢𝘬𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘵𝘦 𝘮𝘰𝘵𝘪𝘷𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘢𝘤𝘵𝘪𝘦 𝘵𝘦 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘯𝘦𝘮𝘦𝘯. 𝘉𝘪𝘫𝘦𝘦𝘯𝘬𝘰𝘮𝘴𝘵𝘦𝘯 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘶𝘪𝘵𝘴𝘵𝘦𝘬 𝘩𝘦𝘵 𝘮𝘪𝘥𝘥𝘦𝘭 𝘰𝘮 𝘦𝘦𝘯 𝘨𝘳𝘰𝘦𝘱 𝘮𝘦𝘯𝘴𝘦𝘯 𝘪𝘯 éé𝘯 𝘬𝘦𝘦𝘳 𝘵𝘦 𝘣𝘦𝘳𝘦𝘪𝘬𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘫𝘦 𝘣𝘰𝘰𝘥𝘴𝘤𝘩𝘢𝘱 𝘵𝘦 𝘰𝘷𝘦𝘳𝘵𝘶𝘪𝘨𝘦𝘯. 𝘌𝘯 𝘰𝘮 𝘻𝘦 𝘢𝘢𝘯 𝘵𝘦 𝘻𝘦𝘵𝘵𝘦𝘯 𝘵𝘰𝘵 𝘢𝘤𝘵𝘪𝘦. 𝘏𝘰𝘦 𝘬𝘳𝘪𝘫𝘨 𝘫𝘦 𝘮𝘦𝘯𝘴𝘦𝘯 𝘰𝘱 𝘦𝘦𝘯 𝘣𝘪𝘫𝘦𝘦𝘯𝘬𝘰𝘮𝘴𝘵 𝘻𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘥𝘢𝘵 𝘻𝘦 𝘦𝘤𝘩𝘵 𝘨𝘢𝘢𝘯 𝘵𝘰𝘦𝘱𝘢𝘴𝘴𝘦𝘯 𝘸𝘢𝘵 𝘻𝘦 𝘥𝘪𝘦 𝘥𝘢𝘨 𝘰𝘱 𝘥𝘦 𝘣𝘪𝘫𝘦𝘦𝘯𝘬𝘰𝘮𝘴𝘵 𝘩𝘰𝘰𝘳𝘥𝘦𝘯? 𝘋𝘰𝘰𝘳 𝘵𝘦 𝘣𝘭𝘪𝘫𝘷𝘦𝘯 𝘥𝘰𝘦𝘯 𝘸𝘢𝘵 𝘸𝘦 𝘢𝘭𝘵𝘪𝘫𝘥 𝘥𝘦𝘥𝘦𝘯?

𝘖𝘧 𝘨𝘰𝘰𝘪𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘩𝘦𝘵 𝘳𝘰𝘦𝘳 𝘰𝘮. 𝘊𝘳𝘦ë𝘳𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘢𝘸𝘬𝘸𝘢𝘳𝘥 𝘮𝘰𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦𝘯, 𝘭𝘢𝘵𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘰𝘯𝘴 𝘦𝘨𝘰 𝘭𝘰𝘴 𝘦𝘯 𝘨𝘢𝘢𝘯 𝘸𝘦 𝘻𝘰𝘳𝘨𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘵 𝘩𝘦𝘵 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘨𝘳𝘰𝘦𝘱 𝘦𝘦𝘳𝘴𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘣𝘦𝘦𝘵𝘫𝘦 𝘴𝘤𝘩𝘶𝘶𝘳𝘵, 𝘻𝘰𝘥𝘢𝘵 𝘸𝘦 𝘥𝘢𝘢𝘳𝘯𝘢 𝘨𝘭𝘢𝘯𝘴 𝘬𝘳𝘪𝘫𝘨𝘦𝘯?

Ik pleit voor dat laatste! En ik ben dan ook heel trots en dankbaar dat Yousri Mandour, mijn oud-buurman, mij uitnodigde voor zijn podcast ‘De Strategie van de Kreeft, over veranderen en vernieuwen’. Een podcast waarin hij menig bestuurder, manager en ondernemer interviewt hoe zij in hun organisatie bouwen aan ECHTE vernieuwing. En toen vroeg hij mij. Om meer te vertellen over de wijze waarop bijeenkomsten – vernieuwend ingericht – kunnen helpen bij ECHTE vernieuwing.

Wie mij inmiddels kent, weet dat dit natuurlijk gaat over het gedachtegoed van #liberatingstructures. Ik licht er zelfs 5 toe! Maar ook wat Yousri en ik zelf constateren op bijeenkomsten, hoe we dat anders zouden willen en hoe ongemakkelijk dat soms is om die eerste stap daartoe te zetten.

Leave a reply